התרפיה של קונדליני יוגה מקבלת אישור בוועידה עולמית לפסיכיאטריה

מאת Nimesh Khakhariya/ סוכנות הידיעות TNN של הודו (1)
תרגום ועריכה: ליאת-מנג'יב גיא

תקציר: שליטה במרכז העצבי

  • קהילת הפסיכיאטריה העולמית דנה בקונדליני יוגה ובקתרזיס של ריקוד שיווה כטיפול אפשרי למחלות נפש
  • דר' שארמה מגוג'אראט, הודו, ערך מצגת על תרפיות אלטרנטיביות אלו
  • ריקוד ה'שיווה טאנדב' משחרר רגשות עצורים, כעס ותוקפנות אצל החולה
  • מדיטציה של קונדליני יוגה משחררת אנרגיה למטרות ריפוי
  • מדיטציה על שבע הצ'אקרות מעניקה מודעות לחוזקות ולחולשות, להזדמנויות ולאיומים

ראג'קוט, הודו: הקונגרס העולמי ה-21 לפסיכיאטריה (WCP) נערך על-ידי התאחדות הפסיכיאטרים העולמית (WPA) (2) והוצגו בו מדיטציות של קונדליני יוגה ושיטת Shiva Catharsis כשיטות טיפול אלטרנטיביות במחלות נפש.
דר' דבג'יוטי שארמה (Devjyoti Sharma) מגוג'אראט הציג מצגת וירטואלית על היעילות של פסיכותרפיה בטיפול במחלות נפש בוועידת WCP שנערכה בין ה-18 וה-21 באוקטובר. גם בוועידה הקודמת, הוועידה ה-20, הפסיכותרפיה של היוגה נדונה באריכות.

כאשר דר' שארמה הציג את התיאוריות שלו על יוגה, הוא הסביר שאנשים המתרגלים את ריקוד ה'שיווה טאנדב' (3) משחררים רגשות עצורים, כעס ותוקפנות ולאחר הרפיה הם יכולים ממש להבין את תוצאות הכעס שלהם ולהתחיל להתמקד על שלווה באמצעות מדיטציה.

התרפיסט הפציר ברופאים לעודד חולים לתרגל פסיכודרמה על-ידי גילום דמותו של לורד שיווה ולשחרר את הרגשות שלהם על-ידי תיפוף וריקוד. "זה מפחית כעס, תוקפנות ותסכול על-ידי שחרור רגשות ושינוי של מחשבות והתנהגויות דיספונקציונליות למחשבות פונקציונליות משמעותיות", אמר דר' שארמה.

כשהוא הציג את הקונדליני יוגה שבה אדם מבצע מדיטציה על שבע הצ'אקרות כטיפול חלופי למחלת נפש, דר' שארמה אמר: "איברי גוף מסוימים מכילים מרכזים נפשיים ספציפיים. באמצעות המדיטציה מתפתחת מודעות למרכזים ומאפשרת הסרת חסימות מהם ושחרור אנרגיה לצורך ריפוי".

דר' שארמה התייחס לתיאוריית 'היררכיית הצרכים' (4) של הפסיכולוגי האמריקאי הנודע, אברהם מסלאו, והשווה אותה למדיטציות של קונדליני יוגה על הצ'אקרות. כמו כן הסביר שאחרי מדיטציה על שבעת המרכזים הנפשיים האדם נעשה מודע בהדרגה לחוזקות ולחולשות שלו, להזדמנויות בחייו ולאיומים עליו, מה שמוביל אותו בסופו-של-דבר לבצע תהליך טרנספורמציה ולהפוך את החולשה שלו לכוח.

הערות:
(1) המקור מתאריך 20.10.2021:
 https://timesofindia.indiatimes.com/city/rajkot/kundalini-yoga-therapy-gets-thumbs-up-at-world-psychiatry-conference/articleshow/87144251.cms
(2) התאחדות הפסיכיאטרים העולמית (WPA) מייצגת 145 ארגוני פסיכיאטריה מ-121 ארצות, ומאגדת יותר מרבע מיליון פסיכיאטרים.
(3) Tāṇḍava natyam – הריקוד הקדוש של האל שיווה.
(4) לפי תיאוריית הצרכים של מסלאו, מה שמניע את ההתנהגות האנושית הם הצרכים האנושיים, שאותם ניתן לארגן כפירמידה כאשר הבסיס הרחב שלה מכיל את הצרכים הפיזיולוגיים שלנו ובראש הפירמידה, בקצה הצר, נמצא המימוש העצמי.

© 2024 קונדליני יוגה.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן