פרוייקט גורו ראם דאס / שרית מאור Simrit Kaur

שמעתי כבר מזמן ששיב צ'אראן סינג, מורה מעורר השראה שמלמד בכל העולם, יזם פרויקט של התנדבות ומעורבות בקהילה בלונדון, אבל איכשהו יצא שאף פעם לא ממש דיברנו על הפרויקט.

הרצון להביא אליכם סיפורים מעניינים ומעוררי השראה מהעולם היה סיבה מצוינת לשאול את שיב איך כל זה קרה.

וככה הוא מתאר את זה:

נשמות רבות מבקשות את ההזדמנות להפוך להיות הפוטנציאל המלא שלהן. אבל נסיבות חייהן לא הביאו איתן את התחכום של התארגנות מנטאלית, ולא קצב חומרי של אמצעים כספיים בכדי לחפש את הסביבה שבה זה יהיה אפשרי. מסיבה זו המרוממים הגדולים של האנושות היו והם עדיין אלה הממשיכים ללכת לשולי החברה ולא לתיאטרון ההמוני של התרבות. כמו בלונדון, לכל עיר יש את שוליה. ושם אנחנו מוצאים המון סבל. אלה יכולים להיות פליטים, מכורים לסמים, ילדים חסרי-בית, חולי-הנפש, האסירים והאסירים לשעבר וגם כמה מהקורבנות שלהם, נשים שסבלו מאלימות בביתן, ורבים אחרים. עם זאת, אזור הדמדומים האנושי הזה עם כל כאביו וצלליו, הוא הבוץ שבו קבורים תכשיטים ושממנו פרח הלוטוס מתרומם לפריחה. כמו בלונדון, בכל עיר בכל רחבי העולם יש ישויות שלא יכולות להתעלם מהקריאה ללכת אל תוך הצללים ולהושיט את ידם. וקונדליני יוגה מתאימה בצורה מושלמת לפתגם: " אל תתנו להם רק לחם, למדו אותם גם להכין אותו." כשמורה של קונדליני יוגה גדל במודעותו, כך גדלה המשאלה להביא את המורשת של הלימוד לאלה שלא יכולים למצוא את דרכם לדלתכם. כשלימדתי שיעורים בלונדון הבחנתי באדם המזדמן שנכנס לכיתה, יושב בשקט מאחור, מציע בביישנות מטבע בסוף השיעור ונעלם במהירות. ותהיתי על אנשים רבים נוספים כמוהו שנמצאים שם בחוץ, מרגישים מבוישים מדי להיכנס בפתח הדלת, משוכנעים שאין להם שום סיכוי בחיים האלה, ומתייאשים מלמצוא אי-פעם דרך החוצה מהמבוא הסתום. היה ברור שמשהו צריך להיעשות, היה ברור שהמשימה ענקית והיה ברור שיידרש הרבה יותר מאדם אחד. גם היה ברור שזה צריך להיות מאמץ מאורגן שתהיה לו תכלית מפורשת של נתינה ושל שירות לא-אנוכי. מתוך הבהירות הזו פיתחנו את פרויקט גורו ראם דאס ויצרנו ארגון-צדקה דרכו אפשר להחזיק את המרחב לאחרים שיצטרפו אלינו. מהר מאוד גילינו שיש לנו מאגר של מתנדבים, כל אחד עם תחושת הקריאה שלו, ובמקרים מסוימים גם אנשים עם היכרויות וקשרים, שעזרו להגיע לקבוצות עם צרכים מסוימים ברחבי העיר. באמצעות המעמד של ארגון-צדקה הצלחנו למשוך כבוד והכרה מהקהילה הסיקית, מארגונים ממשלתיים מקומיים ומפרויקטים שסיפקו שירותים לקבוצות שונות. וכמו שאומרים," השאר הוא היסטוריה"…

Shiv Charan Singh

 

   *                 *              *              *               *

אנחנו מביאים כאן לפניכם  תרגום של העמוד מתוך האתר שמספר מיהו גורו ראם דאס ומה הקשר שלו לשירות ולקונדליני יוגה :

פירוש שמו הוא "המשרת של האלוהות הנמצאת בכל". הוא מרגיש תחושה של קהילה עם כל המין האנושי ואת כאבם של כל אותם לבבות מבודדים הכמהים להיפתח, וגם אלה שנבגדו ונשברו.

מודע לכאב ולבלבול ששולט במקומה של האהבה האמיתית הוא מזמין אותנו לממש את האדם האפשרי: ישות של אמת ושל שירות. זהו המורה והמאסטר הגדול בשושלת של המסורת הסיקית, גורו ראם דאס.

הוא גדל כשהוא מבין את הערך של שירות האלוהי דרך שירות האנושות.

 עם ההבנה שלכל אחד יש משהו לתת הוא מצא דרכים להוציא את המיטב מאנשים. כמי שהוענק לו הכתר של ה"ראג' יוגה" הוא ההשראה שמאחורי הדרך הפרקטית של הרוחניות של איש המשפחה. דרך אחת שבה זה בא לידי פוקוס היא דרך קונדליני יוגה כפי שלימד יוגי בהג'אן, שבה הכוונה היא לא לאסוף תלמידים אלא ליצור מורים לעידן הדלי. מורים שיעוררו השראה באנשים להבין וליהנות מהיתרונות של דרך חיים רוחנית דרך אמצעים פרקטים  כמו דיאטה בריאה, איזון נכון של עבודה, תרגול ומנוחה, כמו גם חיים מוסריים ותרגול מדיטציה.  

באתר של פרויקט גורו ראם דאס  www.grdp.co.uk יש עוד מידע על הארגון ועל פועלו.

מתוך קריאה באתר מוגשת לכם סקירה כללית של הפעילויות שהפרויקט יוזם ותומך בהן:

 שיעורים של תמיכה בגמילה מאלכוהול וסמים (יוגה ומדיטציה) התחילו באוגוסט 2004 ב Kriya Center בלונדון, והם הלכו וגדלו באופן ניכר מאז. העבודה של הפרויקט בתחום הזה הולכת ומתרחבת כשמוצעים עוד שיעורים ועוד טיפולים ברפואה משלימה במרכזי גמילה שונים (אם כהתנדבות ואם כחלק מהתקנון) ברחבי אנגליה, מה שמאפשר לפעילות להוות תמיכה לתוכניות הגמילה הספציפיות.

אפשר לראות באתר רשימה של פעילויות, כמו שיעורי קונדליני יוגה ומדיטציה, דיקור, רפואה משלימה.

מלבד הפעילות במוסדות גמילה יש גם שיעורים שבועיים למבוגרים, לחסרי -בית, לחולים במחלות עצבים ועוד.

הפרויקט מציע גם ערבי קירטאן חודשיים, בהם החוויה של הבהקטי, הדבקות, מתעצמת ע"י שירה מקודשת, וחזרה על שם האל ועל סגולותיו. בערבים האלה בד"כ מוגשת גם ארוחה לכל המשתתפים.

עוד פעילות של הפרויקט היא פעילות של דיאלוג וקירוב בין אנשים מאמונות שונות. בלונדון יש רבים כאלה…. נוצרים, מוסלמים, סיקים, הינדים, בודהיסטים, יהודים…..

 לעוד השראה מומלץ להיכנס לאתר, ובעיקר מומלץ למדוט ולחשוב מה זה אומר לגבי הפוטנציאל שלנו כקהילה שמתמחה בטכנולוגיה רוחנית כ"כ עוצמתית ומרפאה, שאחד הדגשים החשובים ביותר בדרך הזו הוא השירות… ואני בטוחה שבזמן הנכון זה גם יתממש.

 —————————————————————————

שרית מאור Simrit Kaur

simritkaur7@gmail.com

© 2025 קונדליני יוגה.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן