קריות

מהי קריה (Kriya)?

בקונדליני יוגה אנו מתרגלים קריות (Kriya). בסנסקריט פירוש המילה קריה הוא פעולה, מעשה, מאמץ. בדרך כלל משתמשים בה במשמעות של פעולה שבאה לידי מיצוי.

קריה של קונדליני יוגה, היא סדרה של תרגילים הכוללים אסאנה (תנוחה), פראנימה (נשימה), מנטרה, בהנדה (נעילה), ומודרה (תנוחת ידיים) הפועלת להשגת תוצאה מוגדרת. מרכיבי הקריה פועלים בכל הרמות ויוצרים שינוי בגוף, בנפש ובתודעה.

יש מגוון של קריות שעובדות על אספקטים שונים החל מתרגול של הגוף הפיסי כמו למשל גמישות עמוד השדרה,  המשך בעבודה על הרגש כמו למשל שחרור פחדים וכלה בעבודה על התודעה כמו למשל עידון המיניות והרוחניות. ישנן מאות קריות בכל תחום ובכל נושא. ניתן למצוא מספר קריות בהמשך העמוד.

איך פועלת קריה?

האם אמורים להרגיש תחושה מיוחדת? האם זה משנה אם מישהו אחד יכול לעשות גשר מלא והאחר בקושי יכול להרים את האגן מהמזרן? עד כמה חשוב הדיוק של תנוחה?

קונדליני יוגה היא התנסות, כל אחד יכול לחוות אותה אחרת. המטרה אינה להגיע לאיזושהי תנוחה מושלמת (כל אחד מושלם כמו שהוא), המטרה היא לכוון את הרגשות דרך הגוף, לפתוח את הצ'אקרות ולהעלות את אנרגיית הקונדליני. ככל שנתרגל קריה מסוימת יותר פעמים, רמת המודעות שלנו לגוף ולמינד תעלה ונלמד להנמיך את הרעשים שבדר"כ נשמעים בראשינו ומפריעים לנו להיות נוכחים בהווה.

לעיתים במהלך תרגול של קריה מתעוררים רגשות עזים, זהו דבר נורמלי! אין צורך להילחם ברגשות האלו או להגן על עצמנו בפניהם. רק להירגע ולתת לעצמנו לחוות את החוויה. תרגול של קונדליני יוגה בתדירות גבוהה יכול לשחרר רגשות וזיכרונות הנמצאים בתת מודע ובלא מודע. ככל שנתרגל יותר, נוכל להיות ניטרליים לגבי התחושות והרגשות ורק לתת להם להשתחרר.

על מנת לחוות את החוויה של קריה, נסו את אחת הקריות המופיעות בעמוד זה. משהו פשוט יחסית אך עצמתי, לדוגמה לתת קריה אחת לדוגמה מהרשימה. לאחר התרגול כדאי לנסות לשבת לכמה רגעים ללא תזוזה ולהרגיש כיצד הקריה השפיעה עליך. ממש לעבור לאורך כל הגוף ולהרגיש את מה שעולה. האם יש מתח? אולי נראה צבע מסוים? לשים לב איפה בגוף מרגישים את התחושה. כדאי לנשום לאותם אזורים. לשים לב אלו מחשבות עולות ואם יש כאלה כדאי לתת להן להיות על מנת לשחרר אותן. לא צריך לנתח מה קורה בגוף, אלא רק לנסות ולאחוז בתמונת מצב. מאוחר יותר, לאחר ההרפיה, כדאי לחזור לאותה תמונה שנלקחה ולשים לב אליה שוב. הגוף לעתים נותן לנו רמזים, למה חוסם אותנו אנרגטית. אולי אפילו קיימת אפשרות לשחזר את התחושות בגוף שעלו במהלך הקריה. ככל שנחזור ונשחזר כך נלמד איך הגוף חווה את הקריה. זהו המפתח להבנת קונדליני יוגה

יתכן שבתרגול של קריה אחרת הגוף יגיב אחרת. אנרגיית הגוף נעה באופן שונה בקריות שונות, ובכל גוף נוצרת חוויה אחרת. קריות מסוימות יהיו יותר עצמתיות וקריות אחרות פחות. קריות מסוימות יכולות לשמח וחלק להעציב או להרגיז. החוויה היא חלק מהמסע של הקונדליני.

כל אחד יכול לתרגל את הקריות האלה בעצמו. היבט חשוב בכוחה של קונדליני יוגה הוא שכל קריה היא שלמה בפני עצמה, אבן חן מושלמת שפועלת ליצירת זרימה. כל קריה היא סדרת תרגילים שתוכננה בצורה מושלמת ונועדה לייצר השפעות מעודנות וצפויות על העצמי הכולל. חשוב לתרגל את הקריה כפי שניתנה, למעט צמצום משך התנוחות בעת הצורך.

הנחיות לתרגול

לפני שמתחילים:

  • רצוי לתרגל על קיבה ריקה. אפשר לאכול חטיף קל ומים ב-2-3 שעות לפני האימון.
  • כבו את הטלפונים הסלולריים והרחיקו דברים אחרים שמסיחים את הדעת.
  • דאגו שיהיה לכם מים בהישג יד במיכל עם מכסה סגור.
  • לבשו בגדים נוחים ורפויים. רצוי לכסות את הראש בבד מסיבים טבעיים (למשל בנדנה, צעיף, כובע).
  • רצוי לשבת על עור כבש או שמיכה (סיבים טבעיים) והכינו צעיף או שמיכה שנייה כדי לכסות את עצמכם במהלך הרפיה ומדיטציה.
  • אם אינכם מספיק גמישים בגב התחתון, בירכיים או ברגליים כדי לשבת בתנוחת מדיטציה על הרצפה, הכינו כרית או שתים שתוכלו לשבת עליה במהלך מדיטציה ותנוחות ישיבה.
  • למה בדים מסיבים טבעיים? ברבות השנים, היוגים מצאו שזה המבודד הטוב ביותר לשמור עליכם מקורקעים במהלך מדיטציה.
  • לפני התרגול התכווננו עם האדי מנטרה: "אונג נמו גורו דב נמו" שלוש פעמים.

במהלך התרגול:

  • קונדליני יוגה היא יוגה של מודעות. הקשיבו לגוף שלכם; ועשו מה שמתאים לכם.
  • אתגרו את עצמכם רק קצת מעבר למה שאתם חושבים שזה הגבול שלכם. לדוגמה, אם אתם חושבים שאתם יכולים לעשות רק דקה אחת של תרגיל, נסו דקה ועשר שניות.
  • עקבו אחר ההוראות! שמרו על הסדר וסוג היציבה. אין לחרוג (להאריך את הזמן) מהזמנים הנקובים. אם ברצונכם לקצר תרגיל, קצרו את כל התרגילים בקריה באופן פרופורציונלי (כלומר, חתכו את כל הזמנים לחצי או לרבע).
  • בשיעור, אל תהססו לבקש הבהרות על תרגיל או היבטים אחרים של התרגול.
  • שתו מים לפי הצורך בין התרגילים.
  • לנשים: זכרו את הירח! במהלך החלק הכבד ביותר (יום עד שלושה ימים) של המחזור החודשי של האישה, הימנעו מיוגה מאומצת. בפרט, אל תעשו: תנוחת קשת, נשימות אש, תנוחת מתיחה, תנוחת גמל, תנוחת ארבה, נעילת שורש, סאט קריה, תנוכות הפוכות (למשל, עמידת כתפיים), או הרמת רגליים מאומצת. במקום זאת, דמיינו את עצמכן מבצעות את התנוחה או בקשו מהמורה אלטרנטיבה.

לאחר התרגול:

  • שתו הרבה מים. שימו לב לאני הפיזי, הרגשי והנפשי שלכם.
  • שלבו את מה שחוויתם בכיתה בשארית חייכם, במיוחד את הדברים ה"פשוטים" כמו נשימות ארוכות ועמוקות ויציבה מלכותית חיננית.

רשימת קריות שתוכלו לתרגל

להתחבר להתמדה

שם המורה: רונית ורדי

רמה: מתחילים

זמן תרגול: שעה

לקריה

תרגילים למרכז הלב

שם המורה: רונית ורדי

רמה: בינוני

זמן תרגול: שעה

לקריה

סט לכליות ובלוטות האדרנל

שם המורה: רונית ורדי

רמה: מתחילים

זמן תרגול: שעה

לקריה

תרגול בסיסי לעמוד השדרה

שם המורה: נירוונה אננד

רמה: מתחילים

זמן תרגול: חצי שעה

לקריה

להעיר את עשרת הגופים

שם המורה: רונית ורדי

רמה: מתחילים

זמן תרגול: 60 דקות

לקריה

קריה בסיסית לגמישות עמוד השדרה

שם המורה: רונית ורדי

רמה: מתחילים

זמן תרגול: בין 25 ל 40 דקות

לקריה

איזון האלמנטים לבריאות

שם המורה: רונית ורדי

רמה: מתחילים

זמן תרגול: 60 דקות

לקריה

קריה לפתיחה של מרכז הלב

שם המורה: אור גל

רמה: בינוני

זמן תרגול: 70:00 דקות

לקריה

קריה לאיזון רגשי ומנטלי ולמניעה של גיל מעבר מוקדם

שם המורה: אור גל

רמה: מתחילים

זמן תרגול: 50:00 דקות

לקריה

קריה להתעלות

שם המורה: אור גל

רמה: מתחילים

זמן תרגול: 60 דקות

לקריה

סאט קריה

שם המורה: גלי ליבנה

רמה: מתחילים

זמן תרגול: 3:00 עד 31:00 דקות

לקריה

© 2024 קונדליני יוגה.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן