ניקוי שעועית מאש ואורז / גלי סאט פוראן ליבנה

תרגול הקונדליני יוגה מורכב הרבה יותר מרק תרגול הקריות והמדיטציות. זהו תרגול שכולל בתוכו אורח חיים עשיר ומגוון, שעוזר לנו לבסס חיים שמחים, בריאים וקדושים.

יוגי בהג'אן הביא איתו ידע מהמסורת היוגית שכלל בין השאר גם תזונה ודיאטות, הרגלי שינה, הרגלי היגיינה- ממדע ההידרותראפיה, וצחצוח השיניים עד לשמירה וטיפוח השיער ומסאג'ים ועוד ועוד.

 אחד הדברים שהוא אהב לעשות זה לבשל, כך מספרים אנשים שהכירו אותו, שהיה מסתובב במטבח ומצטרף למלאכת הבישול של צוות המטבח שלו.

במחנות הסוליסטיס שהתקיימו פעמיים בשנה, וגם בפסטיבל היוגה האירופאי, תמיד מבשלים לפי דיאטה מיוחדת שכוללת פירות ומרק לארוחת בוקר ותבשיל שעועית מאש עם אורז לארוחת ערב. בין הארוחות  יש תה יוגי וגם אבטיח או מלון.

הדיאטה אמנם לא כוללת הרבה אוכל, אולם כשנמצאים בתרגול עם קהילה גדולה מבינים שזה בעצם כל מה שצריך. כל האוכל המיותר שאנחנו צורכים לא תמיד מוצדק באמת, ואף מפריע לנו להטמיע את האפקטים של הקריות והמדיטציות.

 בחרתי להביא הפעם את המתכון של שעועית מאש ואורז כפי שמופיע באתר של הארגון העולמי, ומומלץ מאוד לנסות בבית! במחנות ובפסטיבלים מוגש גם רוטב חריף בצד עם גזר וסלק מאודים ועלי חסה.

התבשיל הזה משמש גם לדיאטת ניקוי חורפית ועוזר למערכת העיכול להתאזן ולתפקד בצורה יעילה. בדיאטה אוכלים 3 פעמים ביום את התבשיל וניתן להוסיף פירות בין הארוחות. את הניקוי עושים 30 יום (או פחות לבחירתכם).

בתבשיל יש כמובן כורכום (כמו גם במרק של הבוקר), שהיה תבלין פופולארי במטבח היוגי…

 חלק מהיתרונות של הכורכום הם:

 * ניקוי של העור

* טוב לאברי הרבייה הנשיים

* מחזק את הפרקים והעצמות

* טוב למערכת הנשימה, עוזר לנקות ליחה

* עוזר להפחתת דלקתיות

 שעועית מאש ואורז עם ירקות

 מרכיבים:

4 וחצי כוסות מים

חצי כוס שעועית מאש

חצי כוס אורז בסמאטי

1 בצל חתוך

3 שיני שום כתוש

רבע כוס ג'ינג'ר כתוש דק

3 כוסות ירקות חתוכים

2 כפות גהי (חמאה מזוקקת) או שמן

4\3 כף כורכום

4\1 כפית צ'ילי אדום יבש ושבור

4\1 כפית פלפל שחור טחון

2\1 כפית כוסברה

2\1 כפית כמון

2\1 כפית מלח

הוראות בישול:

שטפו את שעועית המאש והאורז. הוסיפו את השעועית למים רותחים ובשלו עד שהשעועית מתחילה להתפצל.

הוסיפו את האורז ובשלו עוד כ-15 דקות, ערבבו מדיי פעם.

הוסיפו את הירקות.

חממו את הגהי\שמן במחבת והוסיפו את הבצל,שום וג'ינג'ר עד שהם שקופים.

הוסיפו את התבלינים ובשלו עוד 5 דקות, ערבבו מדיי פעם.

הוסיפו מעט מים אם נחוץ.

הוסיפו את התבלינים לאורז ולשעועית.

ניתן להשתמש בירקות שונים, וכמו כן גם בטמארי, או רוטב סויה במקום מלח.

 בתיאבון!

 

* לאנשים בעלי בעיות רפואיות חובה להתייעץ עם רופא או מישהו מוסמך לגבי הדיאטה. המידע

   בכתבה מבוסס על ידע יוגי ממסורת של אלפי שנים, אולם חשוב לקחת בחשבון שלא מתאים

   לכל אחד ואחת.

 גלי ליבנה Sat Puran Kaur

healingstar11@gmail.com

© 2024 קונדליני יוגה.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן